A Graphisoft székház újjászületése

1031 Budapest, Záhony utca 7. Graphisoft Park, G épület, előcsarnok
2019. október 16. 16.00
A GRAPHISOFT® székház a 20.századi magyar irodaház építészet egyik ikonikus példája, ami egyben a cég nevét viselő irodapark névadója is. Ez az ikonikus épületegyüttes a kezdetektől - több, mint 20 éve - ad otthont az ”első magyar startup”-nak.

A GRAPHISOFT 1982 óta fejlesztett építészeknek épületinformációs modellezési (BIM) megoldásokat, ARCHICAD® nevű tervező szoftverével világszinten piacvezető. A cég mérete az 1998-as beköltözés óta megnégyszereződött.

A projekt során a MádiLáncos Stúdió és a Demeter Design Stúdió együtt értelmezték újra a székház belsőépítészetét; a tervezők számára a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy úgy alakítsanak ki egy agilisan szerveződő szoftvercég kiszolgálására alkalmas flexibilis irodatereket, hogy közben elkerüljék a mára már túlhaladott “open office” nyilvánvaló hátulütőit. A tervezők egyik oldalon igyekeztek megőrizni az épületek meglévő térstruktúráinak előnyeit, miközben teljesen megváltoztatták az operatív és a különböző munkaközösségek működési struktúráját. Nyitott terekkel transzparens térstruktúrákat igyekeztek kialakítani, olyan közösségi kollaborációs terekkel operáltak, amely téregységek eddig egyáltalán nem léteztek az épületen belül. A megrendelő kifejezett kérése alapján kerülték a belsőépitészeti “design gegeket”, az eredeti épületeben megjelenő meleg anyaghasználatot tiszteletben tartották, harmonikus vizuális egység kialakítva a meglévő és az új anyagok, szerkezetek között. A közösségi terek megnyitása a különleges dunai környezet felé, olyan kreatív igényes térstruktúrát hozott létre, ami teljesen újszerű környezetet teremtett a GRAPHISOFT számára.

 

A bejárás során a projekt csapat személyesen fogja ismertetni a projekt céljait és kihívásait. A tervezők részéről Demeter Nóra (Demeter Design Stúdió) és Láncos Áron (MádiLáncos Stúdió), a lebonyolító csapatból pedig Szekér Attila (Cushman&Wakefield) projekt menedzser fogja kísérni a látogatókat.

 

Az esemény befogadóképessége: 20 fő