HÍREK

Mi elkezdtük, Ti folytassátok! 10 éves az év irodája - Válaszol: Lovas Gusztáv

Októberben jön az OfficeXPO és az Office Week, majd 10. alkalommal indul útjára Az Év Irodája verseny. Addig is az irodapiac véleményformálóit kérdezzük meg, hogy egy kicsit személyesebb képet kaphassunk a piacról és a szereplőiről.

TOVÁBB
Mi elkezdtük, Ti folytassátok! 10 éves az év irodája - Válaszol: Dr. Németh Edit

Az idén 10 éves Az Év Irodája verseny apropóján az irodapiac ismert arcait kérdezzük, hogy miként látják a hazai munkahelyek fejlődését, és mit hoz szerintük a jövő.

TOVÁBB
Így növeli a világítás a produktivitást!

A dolgozó emberek életük jelentős részét az irodában töltik. Tanulmányok kimutatták, hogy megfelelő világítás évente 2 nappal csökkenti a betegszabadságot, míg a dolgozók termelékenységét 10%-kal növeli. Számos vállalkozás értékének 80-90%-át a munkavállalók teszik ki, így nem kérdés, hogy a jó munkakörnyezetre szükség van.

TOVÁBB
Voltál már 12 hétig szabin? Ausztráliában lehetnél

Az Ernst and Young nemrégiben sokak számára vonzó változást vezetett be a „life-leave” szabadság konstrukciójával, amit pihenésre, utazásra vagy nyaralásra használhatnak a dolgozók.

TOVÁBB
WELL – A Jövő Irodája

Korábban már foglalkoztunk a WELL minősítés céljaival és fontosságával. A téma már Magyarországon is átszövi az irodákat, hiszen az általa lefedett 10 terület (levegő, víz, táplálkozás, fény, mozgás, hő komfort, hang, anyagok, elme, közösség) elkerülhetetlenné teszi a rendszer alkalmazását.

TOVÁBB
Mutatunk egy TED előadást, ami 8 fontos tanácsot ad, az élvezhető munkahely felépítéséhez.

Patty McCord a Netflix korábbi chief talent officere megfontolandó tippeket gyűjtött össze a nézők számára. Már a felvezető szövegből is érződik, hogy most nem a hangzatos, de annál üresebb „világmegváltó” gondolatok következnek, hanem valami egyszerű, őszinte, használható.

TOVÁBB
Októberben jön az első irodatér fesztivál, az Office Week

Mit tegyünk, ha már elment a hajó? Megvan a kiszemelt irodai bérlemény, jó a lokáció, jók a kondíciók, de anno az építéskor semmilyen intelligenciát nem telepítettek az épületbe, amivel szabályozhatnánk a világítást. A megoldás: Bluetooth.

TOVÁBB
Mesterséges intelligencia a pohárban

A mesterséges intelligencia egyre gyakrabban emlegetett téma az üzleti életben, ami nem véletlen, hiszen tökéletes megoldást nyújt többek közt azokra a feladatokra, amiket az emberek csak lassan és magas hibázási lehetőséggel tudnának végrehajtani.

TOVÁBB
Így építsd ki utólag a világítás-szabályozást!

Mit tegyünk, ha már elment a hajó? Megvan a kiszemelt irodai bérlemény, jó a lokáció, jók a kondíciók, de anno az építéskor semmilyen intelligenciát nem telepítettek az épületbe, amivel szabályozhatnánk a világítást. A megoldás: Bluetooth.

TOVÁBB
Magyar startup fejleszti a világ első 3d animációs látogatói menedzsment rendszerét

A StarTrek-ből ismert Spock, az Enterprise csillaghajó első tisztje valószínűleg nem gondolta, hogy egy magyar startup éppen az édesanyjáról nevezi el az irodaházak virtuális asszisztensét.

TOVÁBB